Nej, packa inte ner några sexleksaker inför resan till Thailand, det är förbjudet – thailändskt parti vill legalisera

  25 april 2023, kl 15.49

  Trots sitt rykte om att vara ett av Sydostasiens mest sexuellt befriade länder är buddhistiska Thailand ett strikt konservativt land. Sexleksaker som vibratorer, dildos och andra roliga saker som ska petas in här och där är olagliga. Om tullen går igenom ditt bagage och hittar dina tillbehör (plocka ur batterierna hemma), så kan du få viss uppmärksamhet.

  Men det konservativa, rojalistiska Demokratiska partiet försöker locka till sig väljare inför de allmänna valen nästa månad med ett löfte om att legalisera sexleksaker, meddelar AFP. Det skulle inte bara innebära skattemässiga fördelar, utan också gagna folkhälsan.

  ”Sexleksaker är användbara eftersom de kan leda till en minskning av prostitution och skilsmässor, på grund av en obalans mellan libido och sexrelaterade brott”, sa partirepresentanten Ratchada Thanadirek i ett uttalande på måndagen. Hon sa vidare att regeringen missar ett tillfälle att dra in skatt på laglig import av erotisk utrustning. Det finns heller inte någon kvalitetskontroll av importerade sexleksaker, avlutar Thanadirek.

  Demokratiska partiet är Thailands äldsta parti; populariteten kollapsade 2019, då kuppledaren Prayut Chan-o-Cha utsågs till premiärminister.

   

   

  Fler notiser