Misstänkta och dömda mördare övar skytte lagligt på skjutbana i Stockholm – utdrag ur belastningsregistret behövs inte

    25 april 2023, kl 14.55

    Vem som helst som är över 18 år kan skjuta med pistoler, revolvrar och automatvapen, framkommer det i en ny P1-dokumentär, meddelar Sveriges Radio. Skjutbanan i Stockholmsområdet välkomnar alla, även misstänkta och dömda mördare. Skjutbanan kräver inte något utdrag ur besökarnas belastningsregister.

    För fem år sedan såg Dia Gaff sin kusin skjutas till döds i Segeltorp, Huddinge, av en man som övat skytte på den aktuella skjutbanan. ”Jag tycker det är så sjukt, det är fruktansvärt att veta att han tränat på att skjuta, så att han skulle kunna skjuta rätt och ta ett liv.”

    Under polisutredningen kom det fram att mördaren varit kund hos en skjutbana i Stockholm. ”Polisens uppfattning var att den här personen hade en roll som torped. Då blir det litet ju speciellt då den här personen var på en skjutbana och övade”, säger Anna Stråth, åklagare.

    I flera polisutredningar förekommer en och samma skjutbana. För knappt två tusen kronor får man skjuta sammanlagt 60 skarpa skott med Glock 17, Glock 44 och Walther PPQ45. För den som vill panga nästan som Dirty Harry (som föredrog Smith & Wesson) finns en Ruger .44 Magnum; 150 kronor per skott. Det går bra att köpa till mer ammunition på plats.

     

     

    Fler notiser