Två barn, fem och sex år, försvinner när de leker på gatan i Soweto; kropparna hittas utan könsorgan, näsor och läppar

    23 april 2023, kl 09.27

    Nqobile Zulu, fem år, och hans vän, Tshiamo Ramanye, sex år, var som vanligt ute och lekte på gatan i Soweto, Sydafrika, i onsdags. När det var dags för kvällsmat var de försvunna, meddelar IOL News. Polisen och anhöriga letade frenetiskt efter dem utan framgång.

    Deras stympade kroppar hittades på olika platser på torsdagsmorgonen, med sina näsor, läppar och könsorgan avskurna. Morden har väckt oro för att en seriemördare finns i området, då det blivit mindre vanligt att hitta försvunna barn vid liv.

    Nqobile Ndlovu, Tshiamos mormor, kunde inte hålla tillbaka tårarna när hon pratade om sin förlust. Hon sa att hennes son nyligen avlidit, och lämnat sitt barnbarn i hennes vård.

    ”Vilken tragisk förlust! Jag har förlorat mitt barnbarn. Han är son till min förstfödde, som dog 2020. Jag kände igen honom på hans kläder. Min syster berättade att hans hals var avskuren och att hans penis saknas”, sa Ndlovu till IOL News.

    En tredje pojke rapporteras också ha stympats, och har förts till sjukhus. Om inte polisen löser fallen snabbt, så finns risken att man tar lagen i egna händer. ”Polisen hjälper inte mycket. Vi som kvinnor kommer att hantera det här själva”, sa en kvinna till nyhetskanalen.

     

     

    Fler notiser