”Svält dig till döds, så möter du Jesus!” var den kenyanske sektledarens budskap till anhängarna – 58 gravar upptäckta

    23 april 2023, kl 10.40

    Kenyansk polis har nu grävt upp 21 kroppar nära kuststaden Malindi, och häktat en predikant som enligt uppgift ska ha sagt åt sina anhängare att svälta sig till döds för att ”träffa Jesus”, meddelar den kenyanska dagstidningen The Standard. De grunda gravarna finns inne i en skog, där 15 medlemmar av Good News International Church räddades förra veckan.

    Det statliga tv-bolaget KBC beskrev predikanten Paul Mackenzie Nthenge som en ”kultledare”, och rapporterade att 58 gravar hittills har identifierats. Polisen räknar med att hitta fler kroppar. The Standard säger vidare att patologer kommer att ta DNA-prov och genomföra tester för att avgöra om offren dog av svält. De första kropparna hittades för en vecka sedan.

    Predikanten ska ha namngett tre byar Nasaret, Betlehem och Judeen, och döpt anhängare i dammar innan han sa åt dem att fasta. Mackenzie Nthenge förnekar brott, men har nekats borgen. Han insisterar på att han la ner sin kyrka redan 2019.

    Kenya är ett religiöst land, och det har tidigare förekommit fall där människor lockats in i farliga, oreglerade kyrkor eller kulter.

     

     

    Fler notiser