Japanska bäbis-sumo-festivalen går åter igen av stapeln efter pandemiuppehåll – den unge som först skriker vinner!

  23 april 2023, kl 10.55

  Japans traditionella ritual med “gråtande sumo” har återkommit för första gången sedan COVID-19-pandemin. Evenemanget, som hålls i Sensoji-templet i Tokyo, tros ge god hälsa till de deltagande spädbarnen. Par av småbarn, klädda i ceremoniella sumoförkläden, hålls upp av sina föräldrar och står mot varandra i en sumoring. Personalen, som bär demonmasker som kallas “oni”, försöker få spädbarnen att gråta, och den som först börjar skrika förklaras som vinnare av en sumodomare.

  Ritualen hålls vid helgedomar och tempel över hela landet och är populär bland föräldrar och åskådare. Hisae Watanabe, mamma till en åtta månader gammal deltagare, förklarade att ett barns hälsotillstånd kan avgöras av hur de gråter.

  Shigemi Fuji, ordförande för Asakusa Tourism Federation, som organiserade evenemanget, medgav att vissa människor kan tycka att praktiken är grym, men sade att man i Japan tror att bebisar som gråter kraftfullt växer upp med god hälsa.

  Totalt deltog 64 bebisar i evenemanget.

   

   

  Fler notiser