Utan skyddsnät – en kinesisk akrobat störtar mot marken under ett uppträdande på hög höjd med maken, och slår ihjäl sig

  22 april 2023, kl 12.44

  Det kinesiska äkta paret hade under många år uppträtt som akrobater, men i söndags slutade föreställningen med en tragedi, rapporterar CNN. De hissades högt upp i luften med en byggkran ovanför en stor utomhusscen, och föreställningen kunde börja. Invirad i tygstycken som hängde från kranen höll mannen fast vid sin fru – under en förflyttning slog hon armarna runt sin mans hals, men tappade plötsligt greppet. Han försökte fånga henne med sina ben, men misslyckades och kvinnan störtade ner mot scengolvet. Hon avled senare av sina skador.

  Filmer från det fruktansvärda ögonblicket chockade många på kinesiska sociala medier. De ifrågasatte varför det inte fanns något skyddsnät eller en mjuk madrass på golvet. Andra efterlyste strängare regler för akrobatindustrin och bättre skydd för artisterna.

  Företaget som anordnade showen fick inte något godkännande av myndigheterna innan föreställningen, men struntade i det. Enligt polisutredningen brydde sig arrangören inte heller om att sätta upp ett skyddsnät. De skröt också med att ”det var på riktigt”.

  Kinas akrobatförening sa att de var ”förkrossade och chockade av tragedin” och uppmanade alla att ägna större uppmärksamhet åt säkerhetsåtgärder.

   

   

  Fler notiser