2 352 fulimporterade ölburkar mosas av belgiska champagneväktare – Miller High Lifes slogan går inte hem

    22 april 2023, kl 17.12

    Miller High Life, en klassisk lager, släcker törsten hos amerikaner sedan 1903. Flaggskeppsölet fick 1969 smeknamnet ”The Champagne of Beers”, och finns ibland även i champagneliknande flaskor. Att använda attributet ”champagne” i ölreklam går utmärkt bra i USA, men inte alls i EU. Det blev den person som råkat importera 98 flak à 24 ölburkar varse, när tullen beslagtog dem alla.

    Sändningen fångades upp i Antwerpen i början av februari, sade en talesperson vid den belgiska tullmyndigheten till The Guardian i fredags. Enligt uppgifter var lasten avsedd för Tyskland. Comité Champagne, en branschorganisation för alla intressenter inom handel och produktion av champagne, informerades, som krävde att champagneölen skulle förverkas.

    Den belgiska tullen skred till verket, och personalen fick knäppa upp alla ölburkar och tömma dem. 835 liter öl senare fick en återvinningsanläggning ta hand om de tomma ölburkarna.

    Molson Coors Beverage Co, som äger varumärket Miller High Life, exporterar för närvarande inte ölet till EU, och den belgiska tullen avböjde att säga vem som beställt ölen. Köparen i Tyskland ”var informerad och bestred inte beslutet”, sa Comité Champagne i ett uttalande.

     

     

    Fler notiser