Medgrundare till klimatrörelsen Extinction Rebellion kör hem flygimporterad plastförpackad mat i sin gamla dieselbil

    21 april 2023, kl 11.56

    Samtidigt som den internationella klimatrörelsen Extinction Rebellion, som säger sig använda ”fredlig civil olydnad” i sina aktioner, inleder protester i London uppmärksammas nu den brittiska medgrundaren Gail Bradbrook för något helt annat, enligt Mail Online.

    Bradbrook fångades på bild när hon besökte en Waitrose & Partners-butik, känd för sin höga kvalitet på maten. Hon fyllde på kundkorgen med vietnamesiskt te, chilenska druvor och andra flygimporterade godsaker som citroner, kiwis, meloner och apelsiner från Spanien, Cypern och Italien. Det följde också med Quorn-kyckling och organiska kycklingvingar förpackade i generösa mängder icke-återvinningsbar plast.

    Därefter körde Bradbrook hem varorna i sin gamla dieselbil; kanske att hon som förut ställde bilen på en parkering för rörelsehindrade utanför sitt hus. Klimataktivisten har även sagt att hon inte har råd med en klimatsnäll bil.

    Den 50-åriga aktivisten grundade miljögruppen 2018 tillsammans med ex-pojkvännen Simon Bramwell. I en tidigare intervju med BBC startade hon gruppen efter att ha tagit ”psykedeliska mediciner”, och ”bad på ett djupt sätt” på en retreat. Bönen besvarades på några veckor, oklart vad det var hon bad om.

     

     

    Fler notiser