Hyra dvd-skivor från Netflix och få hem dem med posten? Det har fungerat i USA i 25 år, men i september tar det slut

    20 april 2023, kl 14.37

    ”Netflix DVD – The Final Season”. Nix, det är inte en ny tv-serie, men väl ett blogginlägg från Netflix vd Ted Sarandos, där han berättar att företagets dvd-tjänst är inne på sin sista säsong. Den första titeln man kunde beställa hem med posten var sevärda Beetlejuice (1988), som petades in i brevlådorna en marsdag 1998. Nu, 25 år senare, har över 40 miljoner amerikanska prenumeranter fått hem totalt fem miljarder dvd:er.

    För en hundralapp i månaden får man en dvd-skiva i taget med posten, som man sedan returnerar innan man väljer något annat. Men i sin senaste kvartalsrapport meddelade Netflix att den verksamhet som lade grunden till företaget läggs ner till hösten, då de flesta numera strömmar sina filmer.

    ”Det finns titlar du inte kan hitta någon annanstans”, säger den pensionerade teknikskribenten Ann Silverthorn till The Washington Post. ”Deras bibliotek är enormt jämfört med strömmad film.” Också de med en långsam uppkoppling har glatt sig åt att kunna peta in en dvd i spelaren, istället för att se en hackig strömmad film på teven.

    Den 29:e september skickas de allra sista skivorna ut från Netflix, sedan får man leta reda på intressanta filmer på något annat sätt.

     

     

    Fler notiser