Tycker turist är trist – den något för populära regionen Sydtyrolen i norra Italien begränsar nu antalet besökare

    19 april 2023, kl 12.54

    Det är många som vill återerövra världen på sommarsemestern, men ibland kan det bli för mycket för de mest populära resmålen i Europa. Ett exempel är Sydtyrolen, granne med Österrike, som inte bara är den rikaste regionen i Italien men också mål för allt fler besökare som suktar efter bergstoppar som lyser rosa vid solnedgången, iskalla glaciärsjöar och pittoreska små sagolika byar.

    Den autonoma regionen inför nu en gräns för hur många besökare som får övernatta i alplandskapet. Arnold Schuler, ansvarig för turismen i regionen och den som föreslog den nya lagen, sa till CNN att de ”nått gränsen” för vad de mäktar med.

    ”Våra resurser räckte inte till, vi hade problem med trafiken och invånarna har svårt att hitta någonstans att bo”, sa Schuler. ”Vi vill garantera [livskvalitet] för både lokalbefolkningen och turister. Man kommer hit för att vandra och se vackra platser, inte för att hamna i en bilkö.”

    Antalet övernattningsbesökare ska ner till 2019 års nivå – ingen får starta upp ett nytt boende (det gäller även bäddsoffor) om inte ett annat har stängt. Turister måste förhandsboka besök till de populäraste platserna, och vissa vägar stängs av under dagtid.

     

     

    Fler notiser