Lång toalettkö tio kilometer upp i luften är inte optimalt – fem av åtta toaletter går sönder på flygning Wien–New York

    19 april 2023, kl 14.56

    I måndags, efter ett par timmar i luften, märkte passagerarna på Austrian Airlines flygning Wien–New York att något var fel. Köerna till toaletterna var ovanligt långa. Det berodde inte på tidigare konsumtion av Wiener Würstchen med stark senap och sauerkraut, mer att fem av de åtta toaletterna ombord inte ville samarbeta.

    Med 300 passagerare på en Boeing 777, och många timmar kvar till New York, så fanns det bara en sak att göra. Spola resan. ”Besättningen bestämde sig för att vända efter att ha upptäckt att toaletterna inte kunde spolas ordentligt, på grund av ett tekniskt problem”, sa en taleskvinna för flygbolaget till AFP på tisdagen.

    Hon sa vidare att såvitt hon vet har ett sådant problem inte inträffat på en Austrian Airlines-flygning tidigare. Planet har fixats och är tillbaka i tjänst; berörda passagerare bokades om på andra flyg.

    En liknande incident inträffade 2018, på en flygning från Oslo till München. De 85 rörmokarna ombord från VVS-företaget Rørkjøp, på väg till en konferens, kunde inget göra. ”Vi hade gärna fixat toaletterna, men det måste göras utifrån”, sa företagets vd till norska Dagbladet. Ingen frivillig ställde upp, och planet återvände till Oslo.

     

     

    Fler notiser