Ska minderåriga få genomgå könsbyte? Musk vill att föräldrar eller läkare som steriliserar barn ska få livstids fängelse

    18 april 2023, kl 08.51

    Nyligen twittrade Elon Musk ”Varje förälder eller läkare som steriliserar ett barn innan de är en samtyckande vuxen borde få fängelse på livstid”, rapporterar Mail Online. Det var en reaktion på en tweet om lagändringar som gjorts av Floridas medicinska myndigheter.

    De stoppar nu tillgången till pubertetsblockerare och hormonbehandlingar för minderåriga som har könsdysfori. Även kirurgiska ingrepp för de under 18 år förbjuds. Effekterna av de läkemedel som används är oftast permanenta – samtidigt växer antalet människor som ångrar sig och vill avbryta den påbörjade behandlingen.

    Också Floridas guvernör Ron DeSantis har länge varit kritisk till användningen av medicinska behandlingar av transsexuella barn, och har sagt att läkare som opererar barn borde stämmas. President Biden har i sin tur kritiserat DeSantis för hans ståndpunkt, och hävdar att det så gott som är en synd att blockera minderårigas tillgång till medicinska behandlingar och procedurer. DeSantis svarade att det inte är en synd att förbjuda stympning av minderåriga.

    I februari antog delstaten South Dakota lagförslaget ”Hjälp, skada inte”, som gör det olagligt att utföra könsbekräftande operationer på någon under 18 år.

     

     

    Fler notiser