Nytt världsrekord i armhävningar, nyligen godkänt av Guinness rekordbok – australisk pappa avslöjar hur han bär sig åt

    17 april 2023, kl 12.06

    Hur många armhävningar klarar du av? 20 är helt OK – Navy Seals lägstanivå är 50, men man ser gärna 100 stycken som en stunds avkoppling. Om du strävar efter ära och berömmelse, så kan du mäta dig med den 33-årige australiensiske pappan Lucas Helmkes nya världsrekord med 3 206 armhävningar på en timme.

    Helmke ville ”ge inspiration” till sin ettårige son, och ”visa honom att ingenting är omöjligt”, säger Guinness rekordbok på sin webbplats. Han tränade länge för att kunna slå rekordet, och bröt ner armhävningarna till set om 30 sekunder vardera. Målet var 26 armhävningar i varje set, och han landade på i genomsnitt 26,7 godkända armhävningar var 30:e sekund.

    ”Jag ökade med tio procent varje vecka, sex dagar i veckan med mellan 1 500 och 3 000 armhävningar om dagen”, sa Helmke till 7 News. ”Det är faktiskt ganska lätt.” Det tog fyra år att slå världsrekordet, och det är viktigt att göra rätt för att nå ända fram. ”Om du inte går ner till 90 grader med armbågarna, så är det inte en armhävning.”

    Rekordet slogs i november, men först nu är det offentligt. Den tidigare världsrekordhållaren Daniel Scali, också från Australien, hann med 3 182 armhävningar under en timme i april förra året.

     

     

    Fler notiser