Man får inte säga ”God eftermiddag, flickor!” Det lär sig en kvinnlig lärare i en brittisk flickskola, ber om ursäkt

    17 april 2023, kl 15.00

    Artighet och gott uppförande får stå åt sidan när könsdysfori står på schemat. En klass med elvaåringar i en privat flickskola i Storbritannien klagade, och en kvinnlig lärare avlägsnades från klassrummet, men först fick hon be om ursäkt till klassen. Orsaken? Hon började lektionen med att säga ”God eftermiddag, flickor!”

    Det var efter elevernas protester som skolledningen tvingade den kritiserade läraren att ställa sig inför klassen och be om ursäkt. ”Jag är ledsen att du är upprörd, jag menade inte att förolämpa dig. Jag är ledsen att du mår dåligt.” Läraren, som föredrar att vara anonym, sa till The Mail on Sunday att ”Det hela var förödmjukande och pinsamt.”

    Detta skedde en vecka efter att eleverna fått lära sig om ”mångfald och inkludering”, och diskussioner om könsidentiteter kontra det kön man fötts med. Läraren i fråga vägrade sedan att kapitulera för en elevs krav på att tilltalas med ett neutralt pronomen, om inte föräldrarna krävt det.

    Girls’ Day School Trust, en grupp på 25 privatskolor, nekar för övrigt alla ansökningar från elever som fötts som pojkar men identifierar sig som transsexuella eller icke-binära. Anledningen är att man vill skydda flickskolornas status.

     

     

    Fler notiser