Ny dödsskjutning, den här gången vid en gångtunnel i Rågsved, södra Stockholm: svårt skottskadad man i 20-årsåldern dör

    14 april 2023, kl 11.54

    Några minuter efter midnatt hörde personer av sig till polisen efter att flera smällar hörts i Rågsved i södra Stockholm, rapporterar SVT Nyheter. Vid en gångtunnel i ett bostadsområde hittades en svårt skottskadad man i 20-årsåldern, som avled senare under natten.

    Ett stort polispådrag drog igång, med bland annat polishelikopter och hundpatruller. På fredagsmorgonen hade polisen hävt avspärrningarna vid brottsplatsen. ”Den fysiska jakten är avslutad, men vi jobbar med annan information för att söka efter gärningspersoner”, säger Mats Eriksson, polisens presstalesperson.

    Vissa fynd har gjorts på platsen, men polisen vill inte gå in på vad som har upptäckts. ”Vi tittar även på om det finns någon kameraövervakning i närheten som kan hjälpa oss i utredningen”, säger Eriksson. ”Vi ska titta på om det finns kopplingar till det grova skjutvapenvåldet som är i regionen just nu.”

    ”Ett antal personer” har kontrollerats säger polisen, men i nuläget är ingen misstänkt gripen. Polisen genomför dörrknackning i området i dag.

    Enligt InCharts har hittills 107 skjutningar skett i Sverige under 2023, med tio avlidna och 35 skadade personer. Det har som mest gått 93 timmar mellan två skjutningar.

     

     

    Fler notiser