Men vad säger Ratatouilles kompisar om saken? New York anställer sin första ”rått-tsar” – ”Finns en ny sheriff i stan”

    14 april 2023, kl 08.44

    New Yorks omtalade borgmästare Eric Adams ger aldrig upp – råttorna ska bort från storstadsdjungeln; den här gången är det stadens första ”råttsar” som antar utmaningen. Tillkännagivande av Kathleen Corradis nya roll är en del av Adams ansträngningar för att bekämpa ett växande bestånd av gnagare i den folkrika staden.

    ”Ni kommer att få se mycket av mig, och betydligt färre råttor”, sa Corradi på en presskonferens i onsdags, som Reuters uppmärksammade. ”Det finns en ny sheriff i stan.” Corradi, som tidigare arbetat som lärare, är inte en nybörjare när det gäller att döda så många råttor som möjligt. Hon har tidigare haft uppsikt över råttbekämpningen i stadens offentliga skolor.

    Och hon kommer att ha att göra. Stadens gnagare sökte sig nya jaktmarker när pandemin stängde ner restaurangerna – när restriktionerna släpptes var de beredda att förstärka sina positioner. Corradi lär få arbeta för sin lön, som sägs uppgå till minst 1,2 miljoner kronor.

    För att söka till posten som råttbekämpare skulle man ha ”blodtörstig” på sin merit­förteckning, samt ha en ”allmän aura av elakhet”. Borgmästaren bistår råttvisans kvinna i sin kamp genom att soppåsarna får stå kortare tid på trottoarerna.

     

     

    Fler notiser