Sydkorea erbjuder ett månadsbidrag till ungdomar som valt att isolera sig – målet är att de ska ge sig ut i samhället

    13 april 2023, kl 13.53

    Sydkorea ger ett månatligt bidrag på 650 000 won (5000 kronor) till ensamstående ungdomar för att uppmuntra dem att lämna sina hem. Denna åtgärd från ministeriet för jämställdhet och familj innefattar även stöd till utbildning, arbete och hälsa för personer som lider av extremt social tillbakadragande, så kallad hikikomori.

    Programmet riktar sig till personer i åldrarna 9-24 år och erbjuder dem ekonomiskt stöd för levnadsomkostnader och kulturella upplevelser. Omkring 350 000 sydkoreaner i åldern 19-39 år, cirka tre procent av åldersgruppen, anses vara ensamma eller isolerade, enligt Korea Institute for Health and Social Affairs.

    Detta initiativ syftar till att hjälpa isolerade ungdomar att återfå sitt dagliga liv och återintegrera sig i samhället. Andra typer av stöd är bland annat att korrigera fysiska utseenden, tillhandahålla skol- och gymnastikmaterial och ta itu med landets höga ungdomsarbetslöshet och sjunkande födelsetal. Experter anser dock att dessa åtgärder inte ensamma kan ge en långsiktig lösning på Sydkoreas befolkningsproblem.

     

     

    Fler notiser