Fight Club på skolschemat – en lärare i Florida grips när hon organiserar slagsmål i klassrummet för sina sjätteklassare

    13 april 2023, kl 10.45

    Den 23-åriga läraren Angel Footman påstås ha tillåtit sina elever i sjätte klass i Florida att banka varandra gul och blå under lektionstid, meddelar tv-kanalen WCTV. Flera flickor larmade skolledningen om att Footman förvandlade klassrummet till en hemlig slagsmålsklubb. De visade också videor med flera av boxningsmatcherna, som ägde rum i slutet av mars.

    När polisen intresserade sig för vad som försiggick fick de veta av flickorna att de deltog i planerade slagsmål under skoltid, och att de uppmanades till returmatcher. Footman gjorde klart vad som gällde: ”30 sekunder, inga skrik, inga telefoner.” De fick inte heller dra varandra i håret.

    Footman satte sig enligt uppgift på katedern medan eleverna hamrade på varandra. Läraren avbröt inte handgemänget, och informerade inte heller skolledningen. När de till slut fick veta vad som försiggick sparkades Footman omedelbart.

    Enligt polisens förhörsprotokoll framgår det att läraren sa att hon inte organiserade slagsmål på något sätt, men misslyckades med att kalla på hjälp eller vidta snabba åtgärder för att stoppa bråken. Hon missade också att rapportera slagsmålen till skolans ansvariga.

     

     

    Fler notiser