Twitter definierar Storbritanniens nationella tv-bolag BBC som en ”statsfinansierad mediaorganisation” – BBC inte nöjda

  12 april 2023, kl 15.23

  Efter att Twitter numera definierar Storbritanniens nationella tv-bolag BBC som en ”statsfinansierad mediaorganisation” söker BBC efter en snabb lösning. ”Vi pratar med Twitter för att lösa det här problemet så snart som möjligt”, sa tv-bolaget till CNN. ”BBC är, och har alltid varit, oberoende. Vi finansieras av den brittiska allmänheten genom licensavgiften.”

  Det är BBC-kontot, med 2,2 miljoner följare, som fått den nya definitionen; BBC:s andra konton, som BBC World News och BBC Breaking News, berörs inte.

  Twitter har inte berättat vad en ”statsfinansierad mediaorganisation” innebär, men definierar ”statligt anslutna medier” som kanaler ”där staten utövar kontroll över redaktionellt innehåll genom ekonomiska resurser, direkta eller indirekta politiska påtryckningar och/eller kontroll över produktion och distribution.”

  Tidigare har amerikanska National Public Radio, NPR, klassificerats som ”statsansluten media”. När NPR sa att de inte skulle twittra från kontot medan etiketten var på plats ändrades statusen istället till ”statligt finansierad media”. För att finansiera programverksamheten skänker organisationer, företag och privatpersoner pengar till NPR.

   

   

  Fler notiser