Han tafsade, stönade och snuskpratade – skådespelaren Gérard Depardieu anklagas av 13 kvinnor för sexuella övergrepp

    12 april 2023, kl 18.29

    Den franske skådespelaren Gérard Depardieu anklagas av 13 kvinnor för sexuellt olämpligt beteende. Påståendena framkom efter att den undersökande webbplatsen Mediapart publicerat en månadslång granskning av hans agerande på inspelningsplatser mellan 2004 och 2022. Kvinnorna anklagar Depardieu för obscena kommentarer, tafsande och olämpliga handlingar under inspelningen av högprofilerade TV- och filmscener, bland annat Netflix-serien Marseille, den historiska biografin Dumas och komedin Big House.

    Depardieus advokater förnekar allt brottsligt beteende och avfärdar rapporten som baserad på “mycket subjektiva bedömningar och/eller moraliska bedömningar”. Skådespelarens påstådda handlingar omfattade oönskad beröring och tafsande av unga kvinnliga skådespelare, sminkörer och tekniker, tillsammans med obscena kommentarer och “ihållande stönande ljud”.

    Besättningsmedlemmar ignorerade ofta detta beteende och avfärdade det som en egenhet: “Det är okej, det är [bara] Gérard!”. Av de 20 producenter eller regissörer som Mediapart kontaktade svarade 11, och alla utom en sa att de inte kände till något sådant beteende eller sådana anklagelser på sina inspelningsplatser.

     

     

    Fler notiser