Grannfejd om nedhuggna träd i Kina slutar med att 1 100 kycklingar skräms ihjäl – hämnaren använder ficklampa som vapen

    12 april 2023, kl 08.24

    En man i Kina dömdes nyligen till fängelse efter att ha skrämt ihjäl sammanlagt 1 100 kycklingar. Mannen, som bara identifieras med sitt efternamn Gu, smög sig in på sin granne Zhongs kycklingfarm, och använde en ficklampa för att skrämma kycklingarna vilket fick dem att döda varandra, rapporterade China Daily.

    Grannfejden började i april 2022, när grannen Zhong av okänd anledning högg ner Gus träd utan tillstånd. Zhongs fru bogserade sedan bort träden, vilket gjorde Gu än mer upprörd. Som hämnd för de avverkade träden smög sig Gu in i Zhongs kycklingfarm, och skrämde upp fåglarna genom att lysa med en ficklampa på dem. De flydde vettskrämda in i ett hörn, och nästan 500 kycklingar dog av sina skador.

    Polisen beordrade Gu att betala drygt 4 000 kronor i böter, men han var fortfarande gramse på sin granne. Gu använde samma taktik en andra gång, vilket ledde till att ytterligare 640 kycklingar förlorade livet.

    Domstolen sa att Gus handlingar var avsiktliga, och dömde honom till sex månaders fängelse samt ett års skyddstillsyn, med hänsyn till att mannen visat ånger för sitt beteende. Återstår att se om grannsämjan kan repareras.

     

     

    Fler notiser