Fyra döda i Indien när personal vid en militäranläggning öppnar eld i officersmässen – de misstänkta är på fri fot

    12 april 2023, kl 20.54

    Attentatet inträffade 04.35 i morse i militäranläggningen i Bathinda, en stad i delstaten Punjab, norra Indien. Vad som tros vara två personer öppnade eld inne i officersmässen, och fyra personer omkom, meddelar India Today. Myndigheterna utesluter en terrorattack, och säger att det antagligen rör sig om soldater som sköt mot sina egna befäl.

    Attentatsmännen ska ha varit klädda i civila kläder, och tros ha flytt militärbasen som ligger nära en plantage. Trots att anläggningen omedelbart stängdes ner har man efter nio timmar inte påträffat några misstänkta. Polisen söker nu efter gärningsmännen i området.

    För två dagar sedan försvann ett automatgevär tillsammans med 28 skarpa patroner från militäranläggningen. Det är troligt att det användes i attentatet.

    Enligt India Today väcks åter frågan om varför liknande händelser är relativt vanliga i den indiska armén, där 18 incidenter inträffat sedan 2014. Ajay Bhatt, från det indiska försvarsministeriet, säger att regeringen försöker förbättra förhållandena för trupperna med bland annat bättre mat och militära kläder, utbildning i stresshantering, fler permissioner, möjlighet att begära förflyttning och en framtida visselblåsarfunktion.

     

     

    Fler notiser