Fem anhållna efter skottlossningen i Eskilstuna i går kväll – en är misstänkt för grovt vapenbrott och försök till mord

  12 april 2023, kl 17.41

  Järnvägsstationen i Eskilstuna spärrades av i går vid sextiden på kvällen, efter att personer larmat om höga smällar. Polisen hittade tecken på att det förekommit skottlossning, och de kunde senare under kvällen gripa fem misstänkta personer.

  Strax efter midnatt anhölls samtliga fem. En av de anhållna är misstänkt för grovt vapenbrott och försök till mord. De andra fyra är misstänkta för medhjälp till försök till mord. Utredningen fortgår med ett stort antal vittnesförhör, säger polisen på sin webbplats.

  ”Utifrån vittnesuppgifter kunde polisen identifiera fem personer som nu är misstänkta för brott. Samtliga är män mellan 25 och 35 år”, säger Erik Creutz, vakthavande befäl, till SVT Nyheter.

  Enligt polisen är det för tidigt att säga om händelsen har någon koppling till de många våldsdåd i Eskilstuna som skett den senaste tiden. Senast i torsdags sköts en gymnasieelev till döds på parkeringen utanför en gymnasieskola. ”Det är något våra utredare får titta på, om det finns kopplingar till tidigare skjutningar i Eskilstuna”, säger polisens presstalesperson, Dennis Johansson Strömberg, till Sveriges Radio.

   

   

  Fler notiser