Är SAS saga som börsnoterat bolag slut? Enligt uppgifter är de nära att avnoteras från börsen – värdet på aktien rasar

    12 april 2023, kl 12.15

    Enligt oidentifierade källor som den danska tidningen Berlingske talat med är planerna på en avnotering nu så långt framskridna att det skulle vara ”mycket överraskande” om SAS fortfarande är kvar på börsen till hösten.

    Efter en möjlig avnotering skulle SAS till stor del ägas av riskkapitalbolaget Apollo Global Management, vilka väntas öka sitt ägande till 70 procent under det chapter 11-förfarande som bolaget befinner sig i. Den danska staten skulle då äga resterande 30 procent.

    SAS talesperson Alexandra Lindgren Kaoukji säger till Berlingske att det är för tidigt att spekulera om bolaget kommer att vara fortsatt noterat eller inte.

    Nyheten om en eventuell avnotering har fått aktien att rasa; vid tiotiden i dag noterades en nedgång med 24,26 procent till 26 öre på Stockholmsbörsen. Hittills i år har aktien gått ner drygt 42 procent.

    SAS är noterat i Danmark, Norge och Sverige, och drabbades hårt under pandemin där 90 procent av personalstyrkan tillfälligt permitterades. 2022 ansökte och fick bolaget ett chapter 11-förfarande i USA, i hopp om att kunna rekonstruera företagets verksamhet. Chapter 11 motsvarar närmast den svenska lagen om företagsrekonstruktion.

     

     

    Fler notiser