Bankanställd i USA får sparken, sänder live på Instagram när han skjuter ihjäl kollegor – skadar flera andra personer

    11 april 2023, kl 13.30

    Connor Sturgeon, 25 år arbetade som fondförvaltare på Old National bank i Louisville, Kentucky, och enligt BBC News kom han till jobbet i går morse, beväpnad med ett halvautomatiskt gevär. 08.35 fick polisen ett larm om skottlossning, och de anlände till banken tre minuter senare. I en konfrontation med Sturgeon sköts en nyanställd polis i huvudet, och vårdas nu på sjukhus; han gick ut polisskolan för två veckor sedan. En annan polis skadades lindrigt.

    Två överlevande berättade för tv-kanalen WHAS att Sturgeon började skjuta i ett konferensrum på bottenvåningen på banken, samtidigt som han sände live på Instagram. Meta meddelade senare att de tagit bort videon.

    Chefen för banken, Rebecca Buchheit-Sims, berättade för CNN att hon bevittnade skottlossningen i måndags under ett Teams-möte. ”Kort efter att mötet startade började den beväpnade mannen, som är en anställd, skjuta sönder konferensrummet. Jag såg människor som mördades.”

    Enligt en källa till polisen skrev Sturgeon en lapp till sina föräldrar och en vän, som antydde att han skulle ta med ett gevär och skjuta på banken. Fem personer omkom, inklusive skytten, nio andra skadades.

     

     

    Fler notiser