Är tv-reporterns tid till slut slut? AI hoppar in som nyhetsuppläsare i Kuwait – ”Fedha” berättar om det senaste online

    11 april 2023, kl 16.49

    Den virtuella nyhetspresentatören dök upp på Kuwait News Twitter-konto i lördags; en blond kvinna med svart jacka och vit t-shirt, meddelar The Guardian. ”Jag är Fedha, den första presentatören i Kuwait som arbetar med artificiell intelligens på Kuwait News. Vilken typ av nyheter föredrar du? Låt oss höra dina åsikter”, sa hon på arabiska.

    Sajten är ansluten till Kuwait Times, Gulfregionens första engelskspråkiga dagstidning som grundades 1961. Abdullah Boftain, biträdande chefredaktör för båda tidningarna, sa att det var ett test av AI:s potential att erbjuda ”nytt och innovativt innehåll”.

    I framtiden kan Fedha tala med kuwaitisk accent, och presentera nyhetsbulletiner på webbplatsens Twitter-konto med 1,2 miljoner följare. ”Fedha är ett populärt, gammalt kuwaitiskt namn som syftar på silver … Vi föreställer oss alltid att robotar är silvriga och metalliska, så vi kombinerade de två uttrycken”, enligt Boftain.

    Presentatörens blonda hår och ljusa ögon speglade det oljerika landets mångskiftande befolkning av kuwaitier och utlandsstationerade, avslutar Boftain. ”Fedha representerar alla.”

     

     

    Fler notiser