Upp med händerna! Bonnie, en 78-årig kvinna, grips när hon försöker råna en bank i Kalifornien – är känd sedan tidigare

    10 april 2023, kl 09.38

    Sticka, baka kakor och vara barnvakt är några av de mer stereotypa aktiviteterna som oftast förknippas med kvinnor 70+, mer sällan att man ägnar sig åt att råna banker. Men 78-åriga Bonnie Gooch försökte tidigare i veckan råna en bank i staden Pleasant Hills, Kalifornien.

    Maskerad med munskydd, solglasögon och handskar lämnade Gooch över en papperslapp till personalen, men några pengar blev det inte. Polisen hann i fatt hennes flyktbil efter ett par hundra meter, meddelar tv-kanalen Fox 4.

    ”Självklart var det en spänd situation”, sa Pleasant Hills polischef Thomas Wright. ”Men när en äldre kvinna kommer ut ur bilen, och det är den som kör det misstänkta fordonet, är det aningens chockerande.”

    Det är inte första gången som Gooch försökt råna banker. Rättsinformation visar att för tre år sedan ringde hennes son till polisen, och ”… uppgav att hans mamma var arg och betedde sig märkligt, lämnade huset och sa att hon skulle råna en bank.” Polisen säger till FOX4 att hon också då överlämnade en papperslapp till banken.

    Gooch är anhållen, och polischefen Wright undersöker nu vilka behov av personlig assistans hon kan behöva. Gooch dömdes för bankrån i Kalifornien redan 1977.

     

     

    Fler notiser