En brittisk pojke, 13 år gammal, döms till fängelse efter en rad sexuella övergrepp, misshandel och försök till våldtäkt

    10 april 2023, kl 11.46

    På väg hem efter skolan i december och januari attackerade en 13-årig skolpojke ett antal kvinnor i Telford, västra England, och försökte våldta dem, rapporterar Mail Online. Nu väntar fängelse efter att han dömts för sju sexuella övergrepp, misshandel och två försök till våldtäkt.

    Den första attacken skedde den 15 december, och fortsatte sedan plötsligt under tre dagar i år, 17–19 januari. Pojken, som inte kan namnges på grund av juridiska skäl, sökte upp sina offer efter att hans skoldag var slut när kvinnorna gick ensamma i staden. Flera av offren nämnde hans skoluniform, och med hjälp av övervakningskameror kunde polisen identifiera gärningsmannen.

    När polisen förhörde pojken medgav han att han varit närvarande för några av brotten, men förnekade att han skulle vara skyldig. Han hävdade att en annan, okänd man var närvarande, och kunde vara ansvarig för attackerna.

    Under rättegången som följde vittnade inte pojken, men han befanns skyldig av den särskilda ungdomsdomstolen. ”Jag vill tacka offren för deras mod för att förse domstolen med bevis som ledde till dagens dom” sa polisen Chris Henry. ”Tack och lov är attacker som dessa sällsynta.”

    Dom meddelas den 5 maj.

     

     

    Fler notiser