Vinsten för Samsungs chips dippar med 96 procent – visar de sämsta vinstsiffrorna på nästan 15 år, minskar produktionen

    9 april 2023, kl 09.42

    Den sydkoreanska teknikjätten Samsung Electronics meddelade i dag att de minskar produktionen av minneschips, efter att ha flaggat för sina sämsta vinstsiffror på nästan 15 år, meddelar Al-Jazīra. Företaget förväntar sig att rörelsevinsten för första kvartalet kommer att dyka med mer än 96 procent, på grund av en global minskande försäljning av minneschips.

    ”Vi sänker produktionen av minneschips” sade företaget i ett uttalande. Tillkännagivandet är det senaste tecknet på att försämrade globala ekonomiska förhållanden drabbar sydkoreanska chiptillverkare, som har haft åratal av rekordvinster tack vare av en rasande efterfrågan på chip.

    Att Samsung alls går med vinst tros bero på en stark försäljning av företagets Galaxy S23-telefoner som lanserades i februari. Med en sådan i handen har man med litet ansträngning fått ett hål i plånboken som är 21 000 kronor stort. Försäljningen av Samsungs nya flaggskeppstelefon i Europa, Indien och Mellanöstern har ökat med 50 procent jämfört med Galaxy S22, meddelar ZDNET. En kamera med 200 megapixlar bidrar till försäljningsframgångarna.

    För övrigt bygger Intel nya jättefabriker för chiptillverkning i EU, och USA är inne på samma linje.

     

     

    Fler notiser