”Ge mig min jävla telefon” säger en 15-årig elev i Houston flera gånger, innan han börjar misshandla sin lärare

  9 april 2023, kl 14.07

  Ett bråk om en telefon urartade när en lärare på Lamar High School i Houston vägrade lämna tillbaka mobilen till en storvuxen 15-årig elev. Efter att bilder från attacken började cirkulera i sociala medier visade tv-kanalen KHOU 11 hur attacken gick till.

  En 15-årig elev hörs flera gånger säga ”Ge mig min jävla telefon, ge mig den! Ge mig min telefon!” till en lärare som tagit mobilen i beslag. En annan vuxen tar tag i eleven, och situationen verkar vara under kontroll. Pojken tar ett steg tillbaka, och delar plötsligt ut en rallarsving mot läraren han bråkat med.

  Skolans rektor Rita Graves gick sedan ut till föräldrar och elever: ”Vi tolererar inte och kommer inte att tolerera den här typen av beteende.”

  Händelsen följer på ett antal sammandrabbningar mellan studenter och lärare i Houston-området under de senaste åren. I februari misshandlades en fysikprofessor av en grupp elever från en skola i närheten, när han bad dem att sluta köra sina fyrhjulingar på skolans idrottsplan. Resultatet av tillsägningen blev en bruten arm.

  Enligt KHOU 11 har över 500 rapporterade övergrepp mot skolanställda i Houston-områdets största distrikt skett läsåret 2021–22.

  Lamar High Schools “officiella video” på Youtube har en betydligt vänligare ton, producerad det oskyldiga året 2014.

   

   

  Fler notiser