Gymnasieelev i Eskilstuna skjuts till döds: tidigare dömd för inblandning i en skjutning, dömdes till ungdomsövervakning

  7 april 2023, kl 10.05

  15.27 i går fick polisen i Eskilstuna larm om skottlossning vid en parkeringsplats vid Rekarnegymnasiet, granne med en förskola. En skottskadad ung man i 20-årsåldern, elev på gymnasieskolan, fördes till sjukhus där han senare avled. Enligt polisens webbplats hade offret sedan tidigare kända kopplingar till kriminella nätverk.

  ”Det hände precis när jag kom ut från skolan. Jag såg en massa folk som var ledsna och stod på parkeringen. Sen kom polisen och ambulansen”, säger en elev som SVT Nyheter talat med.

  Det finns också en förskola vid parkeringen, och enligt uppgifter till SVT Nyheter befann sig en del av barnen utomhus i samband med skottlossningen. ”Vi har nu läget under kontroll. Barnen kan hämtas på ett säkert sätt, men vårdnadshavare får ta en annan väg för tillfället”, säger Eleonor Klint, biträdande rektor på Krongatans förskola.

  Enligt uppgifter till TV4 Nyheterna jagas nu två misstänkta gärningspersoner som ska ha flytt på en elsparkcykel. En förundersökning om mord har inletts.

  Enligt uppgifter till SVT Nyheter åtalades offret tidigare för inblandning i en skjutning i ett bostadsområde i Eskilstuna; dömdes senare till ett års ungdomsövervakning.

   

   

  Fler notiser