Yxmördare går till attack på förskola i Brasilien – 25-årig man tar sig in och hugger ihjäl fyra barn, skadar fem andra

    6 april 2023, kl 14.21

    I går tog sig en 25-årig man beväpnad med en yxa in på en förskola i staden Blumenau, södra Brasilien, meddelar Reuters. Med yxan i hand dödar han sedan tre små pojkar och en flicka, och skadar fyra andra barn svårt, samt ett femte barn som får lättare skador.

    Desperata föräldrar rusade till förskolan, rädda för att deras barn skulle finnas bland offren. ”Tack och lov var min dotter inte bland offren”, sa en pappa till reportrar. ”Hon mår bra fysiskt, men är känslomässigt förstörd. Hur ska jag få det här ur hennes huvud?”

    Barnamördaren hade sedan tidigare problem med våld och droger, och knivhögg sin styvfar 2021, uppger polisen.

    Attacken kom nästan en vecka efter att en 13-årig elev knivhögg en lärare till döds, och skadade fem andra i en skola i São Paulo. Attacker mot skolor blir allt vanligare i landet – sedan 2002 har man registrerat minst 24 skolattacker, enligt en studie från universitetet i Campinas. Tio av dessa har inträffat sedan juli 2022, inklusive den i går.

    I mars greps en 17-årig student efter att ha kastat en hemmagjord bomb i en skola; han bar på en yxa och hade en nazistisk armbindel. 2022 dog tre personer och elva skadades efter att en man attackerat två skolor.

     

     

    Fler notiser