”Vi hörde sex, sju skott – är inte ovanligt” – en död och en skadad i skottlossning nära Skärholmens tunnelbanestation

    6 april 2023, kl 10.21

    20.12 går kväll larmades polisen om att en person blivit skjuten vid tunnelbanestationen i Skärholmen i södra Stockholm. ”Vi hade en patrull i närheten, och var där snabbt”, säger polisens presstalesperson Daniel Wikdahl till Aftonbladet. Enligt polisen var det en man i 30-årsåldern som blivit skjuten, och han avled senare på sjukhus.

    Ytterligare en man i 55-årsåldern skadades vid skottlossningen. ”Han ringer själv in och berättar. Den personen är alltså vaken och talbar”, säger Wikdahl. ”Han har befunnit sig cirka 50 meter från den första personen.” Det är oklart om de skadade männen känner varandra. Polisens teori är att måltavlan var den yngre mannen, och att den äldre träffats av misstag.

    Enligt vittnen Expressen talat med ska flera skott ha avlossats. Två unga män hörde hur sex eller sju skott avlossades, och de är vana vid att sådant här händer. ”Det är inte ovanligt”, säger de till Expressen.

    Under torsdagsmorgonen var ännu ingen gärningsperson gripen, och polisen kan i nuläget inte säga om de två brottsoffren har en relation till varandra. ”Det är en av arbetsuppgifterna nu att ta reda på det”, säger Towe Hägg, polisens presstalesperson, till SVT Nyheter.

     

     

    Fler notiser