Såpopera-wrestling gifter sig med brutala fighters – World Wrestling Entertainment går samman med MMA-organisationen UFC

    6 april 2023, kl 08.10

    Tidigare i veckan meddelade World Wrestling Entertainment att man slår sina påsar ihop med Ultimate Fighting Championship, UFC, enligt NBC News. Den amerikanska UFC-organisationen är den största i världen, och anordnar många globala MMA-galor.

    Det nya börsnoterade företaget kontrolleras av Endeavor Group Holdings med 51 procent av aktierna. De har arbetat med amerikansk sport och underhållning sedan 1898, och äger sedan tidigare UFC. Enligt villkoren i avtalet har WWE:s aktieägare de återstående 49 procenten.

    Den amerikanske agenten och företagsledaren Ariel Zev ”Ari” Emanuel blir ny vd för både Endeavor och det nya bolaget. Han anses vara en av de mest inflytelserika personerna i Hollywood, och företräder många kända personer.

    Trots att WWE bjuder på regisserade såpoperaliknande matcher, och UFC visar upp brutala autentiska MMA-fighter, ser organisationerna ut att passa bra med varandra när det gäller innehåll och kultur. Flera UFC-fighters, som Ronda Rousey och Brock Lesnar, har redan brottats för WWE. Också WWE-ledarnas hårda stil, med överdimensionerade personligheter, går hand i hand med företagskulturen i Endeavor och UFC.

    Det sammanslagna bolagets namn offentliggörs senare.

     

     

    Fler notiser