Vilken smäll! Säkerhetsvideo visar när en spansk man lurar döden med en handfull sekunder – torktumlare exploderar

    5 april 2023, kl 09.32

    Det är sällan särskilt farligt att tvätta, möjligen kan blodtrycket höjas något om någon inte gjort rent luddfiltret. Men en man i Spanien var bara några sekunder från att aldrig mer behöva tvätta, när en torktumlare i en tvättomat detonerade.

    Det skedde i kuststaden A Coruña för tre veckor sedan, meddelar tidningen Libertad Digital, och först nu har den explosiva säkerhetsvideon från tvättomaten släppts. Det var vid åttatiden på kvällen som en man fullastad med ren tvätt öppnade dörren och gick hem. Några sekunder senare poppar luckan till en torktumlare upp, och en våldsam krevad trycker ut hela glasfasaden, och sliter dörren från gångjärnen.

    Räddningstjänsten kunde senare konstatera att en annan kund glömt kvar en tändare i byxorna som torktumlades. Den höga värmen gjorde att bränslet förångades, trycket öppnade luckan och när syre + den brännbara gasen mixades small det.

    Ingen skadades, mer än de torktumlade byxorna som snabbtorkades i 800°. Dessutom ramlade tvättomatens fasadskylt ner, och en spricka i väggen behöver lagas. Kanske ett en skylt med ”Töm fickorna!” ska sättas upp.

     

     

    Fler notiser