Kidnappad ung man hålls fången i en lägenhet i Haninge, södra Stockholm – han lyckas fly, men blir beskjuten och träffas

    5 april 2023, kl 13.47

    Vid halv fyra-tiden i natt fick polisen in larm om skottlossning i Haninge. ”På platsen hittar vi en skottskadad man i 20-årsåldern. Han förs till sjukhus, skadeläget uppges inte vara livshotande”, säger Mats Eriksson, Stockholmspolisens presstalesperson, till Expressen. Mannen ska ha hittats vid en port eller i ett trapphus till ett flerbostadshus.

    Enligt polisen blev mannen kidnappad i Salem, grannkommun med bland annat Botkyrka, någon gång under tisdagskvällen. Därefter ska han ha hållits fången i en lägenhet i Haninge, men lyckats fly och då blivit beskjuten och träffats.

    Vid halv sex på onsdagsmorgonen greps två minderåriga pojkar i närheten av platsen där den unge mannen blev skottskadad, meddelade polisen senare. Båda är båda misstänkta för människorov, synnerligen grov misshandel och grovt vapenbrott. Polisen utreder om händelsen har koppling till gängkriminalitet. ”Det finns saker som tyder på att brottet begåtts i gängmiljö. Men det ska utredas nu”, enligt Eriksson. Man utesluter inte fler gripanden.

    ”Han har uppgivit att han frihetsberövats av flera, så vi söker fortfarande efter andra personer, säger Eriksson till Aftonbladet. Möjlig koppling till pågående våldsvåg.

     

     

    Fler notiser