Japanska varuautomater fortsätter att förvåna, nu med regionalt björnkött – en osannolik hit bland snackssugna och andra

  5 april 2023, kl 11.03

  Varm och kall dryck, snittblommor, drinkar, starköl, sake på burk, cigaretter, mynt och sedlar från olika länder, grönsaker, frukt, böcker, ätbara insekter, hamburgare, nybakad pizza – att ställa upp en varuautomat är betydligt billigare än att betala hyra för en större lokal. De finns också ute på landsbygden – just nu uppmärksammas särskilt en varuautomat vid en järnvägsstation i Semboku, på ön Honshu.

  Just den här varuautomaten är populär för det vilda björnkött som finns att tillgå, efter att den lokala restaurangen Soba Goro ville locka till sig fler gäster. För 160 kronor får man 250 gram kött från björnar som ett jaktlag fått tillstånd att skjuta under den årliga jaktsäsongen, enligt tidningen Mainichi Shimbun. Soba Goro får också förfrågningar om postorderleveranser från Tokyo, 40 mil bort.

  Japans största valfångstföretag började nyligen sälja valkött i varuautomater i ett försök att öka konsumtionen. De installerar dem på 100 platser runt om i landet under de kommande fem åren. Få butiker vill sälja köttet, få restauranger vill servera det, efter kritik från djurskyddsorganisationer.

   

   

  Fler notiser