Av med huvudet! Kvinnligt människooffer vid ceremoni vid hinduiskt tempel i Indien, fem män grips till slut för dådet

    5 april 2023, kl 17.12

    Indisk polis har anhållit fem män anklagade för att ha utfört ett människooffer, fyra år efter upptäckten av en kvinnas huvudlösa kropp vid ett hinduiskt tempel. Shanti Shaw, 64 år, halshöggs med en machete 2019, efter att ha besökt templet i Guwahati, en stad i Indiens avlägsna nordöstra del.

    Det tog flera år innan polisen lyckades identifiera Shaws kropp, och jakten på gärningsmännen kunde börja. Den förnyade utredningen har lett till att fem män gripits, misstänkta för mordet. ”De fem planerade dödandet av kvinnan”, sade Guwahatis polischef, Diganta Barah, till AFP. Totalt deltog tolv personer.

    Den påstådda huvudmannen, Pradeep Pathak, orkestrerade mordet som en del av en religiös rit för att markera årsdagen av sin brors död. ”Den anklagade trodde tydligen att offret skulle blidka den avlidnes själ”, enligt Barah.

    103 fall av människooffer skedde i Indien 2014–2021. Rituella mord utförs vanligtvis för att blidka gudar, och är vanligare i avlägsna områden där tron ​​på häxkonst och det ockulta är utbrett. 2022 greps två män för att ha dödat en sexårig pojke i huvudstaden New Delhi. De mördade barnet som ett offer till den hinduiska guden Shiva, för att bli rika.

     

     

    Fler notiser