22 katter upptäcks utomhus i Kalix, flera fastfrusna i snön – vissa är svårt medtagna, och de behöver alla ett gott hem

    4 april 2023, kl 16.20

    Camilla Zerpe Karlsson, på Kattakuten i Kalix, fick in det första samtalet om katterna vid elvatiden i lördags kväll, meddelade SVT Nyheter. Det är många Kalixbor som ringt henne om katter som hittats fastfrusna i snön. ”Det råder inget tvivel om att katterna är dumpade. Det är en fullständig katastrof.”

    Flera personer har slagit larm om de övergivna katterna i sociala medier, och en katt ska ha hittats död vid ett skoterspår. Bara under tisdagen har nästan tio katter hittats i Kälsjärv. ”En av våra medarbetare är på väg till Kalix nu för att hämta katter. Vi har fått in ett stort gäng med frivilliga som kan ta in katterna, så att vi kan avlasta uppsamlingsstället vi har”, fortsätter Zerpe Karlsson. ”Det är fruktansvärt att någon kan göra så här. Vissa är svårt medtagna.”

    Men i allt det mörka finns det både ljus och hopp. Föreningen rings ned av hjälpsamma personer som vill ta hand om katterna. ”Det har varit ett helt fantastiskt gensvar, och några katter har redan fått hem. En privatperson och DjurMagazinet i Kalix har dessutom skänkt kattmat, så även de goda människorna visar sig”, avslutar Zerpe Karlsson.

    Föreningen söker efter stödhem i Kalix, Luleå och Piteå med omnejd.

     

     

    Fler notiser