Nu säger Parisborna med överväldigande majoritet nej till fortsatt uthyrning av elskotrar – berusade turister är värst

  3 april 2023, kl 15.43

  Ska Paris gator och trottoarer befrias från hyrda elskotrar? I vad som ansågs vara ett ”offentligt samråd” fick väljarna frågan: ”För eller emot uthyrning av elskotrar?” 90 procent av de Parisbor som röstade i går sa nej till fortsatt uthyrning. Även om 1,6 miljoner invånare är röstberättigade, så förväntas valdeltagandet bli lågt.

  Paris har 15 000 elskotrar; många förare hoppar över trafikreglerna, och har inget emot att kryssa bland fotgängare. De parkeras litet här och där, och slängs inte sällan ner i floden Seine.

  Bianca Sclavi, en italienare som bott i Paris i flera år, sa till The Guardian att skotrarna går ”för fort”, och bör begränsas mekaniskt så att de går långsammare. ”Men … de farligaste är de berusade turisterna!”

  Paris var en pionjär när de introducerade elskotrar 2018, som ett sätt att främja avgasfria transporter i staden. Men i takt med att de växte i popularitet, särskilt bland ungdomar, ökade också antalet olyckor. Under 2022 dog tre personer, och 459 skadades.

  Det är enbart uthyrning av elskotrar som troligen förbjuds, privatägda elskotrar berörs inte av omröstningen.

   

   

  Fler notiser