Förbjudet vara naken i dusch eller omklädningsrum – australisk simklubb vill skydda barn från att se vuxna utan kläder

    2 april 2023, kl 11.17

    ”Om du fortsätter ignorera reglerna, så blir du föremål för disciplinära åtgärder och/eller uppsägning av ditt medlemskap”, så skriver australiska Terrigal Surf Lifesaving Club, Terrigal SLSC, till en av sina medlemmar, Nada Pantle. Hon tog sig nämligen friheten till att duscha utan baddräkt, efter att ha simmat i havet en morgon.

    ”Styrelsen har informerat medlemmarna om att nakenhet inte är acceptabelt enligt policyn för barnsäkerhet”, stod det i brevet som ABC News tagit del av. Pantle säger till nyhetskanalen att hon blev extremt chockad och stressad efter att ha tagit emot skrivelsen.

    ”De sa inte vad jag gjorde eller vem som hade klagat, men de antydde liksom att jag hade gjort något nästan sexuellt. Någon gång måste man ta av sig kläderna för att få på sig de andra plaggen. Det är därför vi har omklädningsrum.”

    Julie Redfern, talesperson för Terrigal SLSC, säger att ”Vi har fått klagomål i många, många år om att barn exponerats för nakna vuxna i duscharna.” De ska nu i samband med renoveringar bygga särskilda omklädningshytter. Det är ännu oklart om också duscharna ska skyddas från insyn.

     

     

    Fler notiser