Vad gör man när man sitter i fängelse i nästan 20 år för mord? En man i Washington uppfinner ny maskin för armhävningar

  31 mars 2023, kl 14.59

  2004 drogs Raashed Hall och hans flickvän in i en våldsam konfrontation i Washington när någon avlossade flera skott mot dem. Paret flydde, försåg sig med en pistol och letade upp förövarna. Hall sköt mot angriparna, men missade. Istället träffades en åttaårig flicka som omkom.

  Hall erkände brottet, och dömdes till fängelse. ”Medan jag var fängslad hade jag alltid ambitionen att bli en framgångsrik entreprenör när jag frigavs”, säger Hall i en intervju med universitetet i Georgetown, Washington. De tar emot 20 stipendiater varje år, som får delta i ett program ämnat för just entreprenörer.

  ”Jag designade och patenterade min egen träningsmaskin”, berättar Hall för den lokala tv-kanalen WJLA. Efter fem års ansträngning har han nu tre fungerande prototyper av ”Power Push-Up”, en maskin som ger ett ökat motstånd när man gör armhävningar.

  Med stipendiatprogrammet får han kunskaper i ekonomi och marknadsföring för att kunna starta ett eget företag. ”Förra året satt jag i fängelse. Nu ska jag [gå] på en handelsskola i Georgetown”, avslutar Hall, som också arbetar som personlig tränare med 100 kunder.

   

   

  Fler notiser