Son gräver upp mamman från graven, och sparar det mumifierade liket på soffan i 13 år – ”Lukten av malkulor var märkbar”

  31 mars 2023, kl 08.38

  2010 begravdes Jadwiga L. i staden Radlin i södra Polen, på en kyrkogård 300 meter från sonen Marian L.:s hus. Han var förkrossad av sorg, och ville ha sin mor hos sig. Därför grävde han upp sin bortgångna mammas kropp, och mumifierade den med hjälp av stora mängder malkulor, meddelar Mail Online. Därefter fick kroppen vila på soffan framför tv:n i sonens hus.

  Det hemska fyndet gjordes efter att den 76-årige mannens svåger bestämde sig för att besöka honom i hans hem. Svågern noterade att Marian L. vandrade runt utanför huset, och verkade vara förryckt. Ambulans tillkallades, och de gick sedan in i huset. Snart tillkallades också polisen.

  ”Lukten av malkulor var märkbar”, framkommer det i polisrapporten. De hittade den mumifierade kroppen i soffan, ovanpå en hög med tidningar från 2009. Rättsläkare kunde sedan med hjälp av DNA konstatera att de hittat mannens mor. Hans mamma kommer att begravas på nytt, själv ställs han inför rätta åtalad för gravfridsbrott.

  Enligt lokala medier beskrivs Marian L. som en ensamvarg som bara lämnade huset på natten; grannarna kände inte ens till hans namn.

   

   

  Fler notiser