Håll er borta! Amsterdam vill inte få besök av brittiska turister, anses bara vara intresserade av sex, droger och sprit

  31 mars 2023, kl 15.40

  Amsterdam är det senaste semestermålet som försöker avskräcka brittiska turister från sexköp, droger och spritfyllda resor. Staden har länge försökt stävja bråk och uppträden som svensexor, särskilt i det berömda prostitutionsstråket där sexarbetare tar emot kunderna på bordeller. Stadens nya kampanj, kallad ”Stay Away” ska varna internetanvändare när de söker efter ”svensexa i Amsterdam”, ”pubrunda i Amsterdam” och liknande söktermer.

  ”Kampanjen kommer att börja i Storbritannien, riktad till män i ålderskategorin 18 till 35 år”, sa de styrande i Amsterdam i ett uttalande, som Daily Mail uppmärksammat. Den ska utökas till ”potentiellt störande besökare från Nederländerna och andra EU-länder” under det kommande året.

  Annonserna som visas tar upp ”riskerna med och konsekvenserna av asocialt beteende och överdrivet drog- och alkoholmissbruk”, som kan medföra böter, arrestering, att man hamnar i belastningsregistret, kanske en sjukhusvistelse och problem med hälsan.

  Liknande åtgärder har satts in på Lanzarote, som försöker locka turister av ”högre kvalitet” och förlita sig mindre på britter.

   

   

  Fler notiser