Försöker fettsuga sig på egen hand: sjuksköterska i Mexiko omkommer när hon ger sig själv lokalbedövning utan utbildning

  30 mars 2023, kl 13.25

  Att gå ner i vikt genom kost och träning är mer än vad många mäktar med, istället vänder man sig till en plastikkirurg som trollar bort det överflödiga med en operation. En mexikansk sjuksköterska passade på att göra en fettsugning på sig själv när kliniken var obemannad, men allt gick fel.

  ”En av mina sjuksköterskor, som heter Carina, bestämde sig på egen hand att utföra fettsugning i buken med lokalbedövning”, säger klinikens ägare Rolando Samper Mendoza till nyhetsbyrån Jam Press. Carina ska ha gett sig själv lokalbedövning innan ingreppet, trots att hon inte hade någon utbildning i att administrera läkemedlet.

  Hon hittades medvetslös, och en arbetskamrat larmade ambulanspersonal som försökte återuppliva henne, men det var för sent. Hjärtat slutade slå. ”Resultatet av denna obegripliga handling var att hon dog till följd av den massiva mängden bedövningsmedel som hon administrerade själv”, avslutar Mendoza.

  Enligt en studie publicerad i National Library of Medicine 2017 är antalet dödsfall orsakade av fettsugning 1 av 5 000 operationer. Blodproppar i lungorna är den vanligaste dödsorsaken.

   

   

  Fler notiser