En vibratortillverkare i USA spårar användarnas sexuella aktiviteter – får betala 28 miljoner kronor i en förlikning

  30 mars 2023, kl 17.59

  Sexleksaker kan möjligen vara roliga, men det är inte lika kul om tillverkaren spårar hur de används … Det ovanliga med We-Vibes ”smarta vibrator” var att man med en app i mobilen kunde koppla upp sig mot den vibrerande leksaken, och sedan styra nöjet på distans.

  ”Tryck på skärmen för att kontrollera vibrationerna, och bygg upp intensiteten du skapar”, stod det i beskrivningen, enligt LADbible. ”Få fart på din partner från var som helst i världen. Skapa trygg spänning med röst, chatt och video i appen.”

  Många betalade en tusenlapp för glädjen att kunna roa någon på distans, men efter ett tag läckte det ut att tillverkaren Standard Innovation samlade in data om användarnas intima vanor, hur ofta vibratorn användes och med vilken intensitet. De försäkrade senare att informationen endast använts för ”diagnostiska ändamål”.

  Efter en grupptalan har tillverkaren gått med på en förlikning utanför domstol, och ska betala 28 miljoner kronor till de något missnöjda kunderna som använt appen för att styra vibratorn. Numera går det att roa sig själv och andra på distans utan att behöva registrera sig.

   

   

  Fler notiser