Annan sorts Pridetåg: enbart HBTQIA+-personal ombord på premiärresa med Storbritanniens första intersexinkluderande tåg

  30 mars 2023, kl 08.38

  I går lämnade Storbritanniens första intersexinkluderande tåg Waterloo Station, på sin färd till Weymouth i södra England, rapporterar Daily Mail. ”Det är ett underbart sätt att öka medvetenheten om vikten av mångfald och jämlikhet på ett sätt som nu inkluderar intersexpersoner”, säger Valentino Vecchietti, som också grundade organisationen Intersex Equality Rights UK.

  Vecchietti står även bakom den nya versionen av den regnbågsfärgade Pride-flaggan, där de vita, rosa och blå revärerna representerar transgemenskapen, medan de svarta och bruna står för färgade personer. Nytt är en lila cirkel mot gul bakgrund. ”Den lila cirkeln i flaggan representerar att vi är födda kompletta och perfekta som vi är.”

  Stuart Meek, chef för South Western Railway som kör tåget, säger: ”Det är underbart att ha detta tåg som stolt flaggar för jämställdhet, främjar inkludering […] och synligt visar vårt stöd för HBTQIA+-kollegor och resenärer.”

  På premiärturen fanns enbart HBTQIA+-personal ombord, men på kommande resor tillåts heterosexuella såväl som cis-personer att arbeta. ”Alla är välkomna”, avlutar Meek.

   

   

  Fler notiser