Twitter var tidigare nära konkurs – Musk säger i ett internt mejl att värdet har mer än halverats på bara fem månader

  28 mars 2023, kl 08.30

  I ett mejl till de anställda, som bland annat AFP tagit del av, säger Elon Musk att Twitter är värt 200 miljarder kronor, jämfört med de 440 miljarder kronor han betalade för bolaget för fem månader sedan. Internmeddelandet hänvisar till ett nytt kompensationsprogram och tilldelningen av aktier till anställda i X Holdings, Twitters paraplybolag.

  Programmet värderar Twitter något högre än Snapchats moderbolag Snap (182 miljarder kronor) och Pinterest (187 miljarder kronor). De är båda börsnoterade, till skillnad från Twitter. Musk sa vidare att de anställda ska kunna konvertera aktierna till kontanter var sjätte månad.

  Musk tog upp den brutala minskningen av Twitters värde, och sa att företaget vid ett tillfälle var på gränsen till konkurs – ”Vi hade en trend där bolaget förlorade 30 miljarder kronor sett på helår.” Det fanns då bara pengar till fyra månaders fortsatt drift.

  Han ser dock att det finns en framtid för bolaget, där annonsörerna åter börjar komma tillbaka till plattformen. Att antalet anställda minskat från 7 500 personer till färre än 2 000 bidrar också till utvecklingen.

   

   

  Fler notiser