Politiskt inkorrekt att använda peruk för att få till Abba-Fridas lockiga hår – nu varnas besökare till avatar-showen

  28 mars 2023, kl 16.35

  Abba var coola på 70-talet, med paljettskimrande scenkläder, glittriga platåskor och fina frisyrer. Om du besöker Abba Voyage-showen nästa gång du har vägarna förbi London, så kan du själv se hur det såg ut när det begav sig. Men du får inte styra ut dig i en lockig Frida-peruk, för det är nämligen ”kulturellt okänsligt”.

  I ett e-postmeddelande till de som köper biljetter säger arrangören: ”Många av våra gäster vill komma in i showens anda genom att klä ut sig inför besöket. [Men] snälla, använd inte så kallade ’afro’-peruker. Det är kulturellt okänsligt. Gäster som bär dessa peruker uppmanas att ta av sig dem som ett villkor för tillträde till arenan.”

  Journalisten Calvin Robinson är kritisk. ”Eftersom jag är hälften vit engelsk, hälften afro-karibisk har jag naturligt tjockt lockigt hår. Jag är brittisk. Förnekar [arrangörerna] mitt brittiska arv och min brittiska kultur?”, säger han till Daily Mail. ”Det handlar verkligen inte om jämställdhet. Återgå till att låta människor vara människor igen.”

  Abba Voyage-showen pågår i London till januari 2024, sedan turnerar den runt om i världen.

   

   

  Fler notiser