Halv två i natt skjuts man i 30-årsåldern med flera skott i Majorna, Göteborg – förs till sjukhus – ingen är misstänkt

  28 mars 2023, kl 13.05

  Polisen larmades till Majorna, Göteborg vid halv två i natt, då det kom in flera samtal från personer som vaknat av smällar i området. När de kom till platsen fann de en skottskadad man i 30-årsåldern, liggande utomhus.

  ”Det är en man som har blivit skjuten här på Ankargatan i Majorna”, säger Göteborgs-Postens reporter Tilda Sandén. ”Enligt polisen har mannen blivit träffad av flera skott. Han har förts till sjukhus, och skadeläget beskrivs som stabilt.”

  Vidare skriver tidningen att det ska ha funnits flera personer på platsen i samband med skottlossningen. Området har sökts igenom med bland annat helikopter. Platsen spärrades av för en teknisk undersökning, men avspärrningarna hävdes tidigare på morgonen.

  Grannar som SVT Nyheter har talat med berättar att de hörde flera skott avlossas. ”Jag hörde minst åtta skott”, säger en granne som vaknade av tumultet i natt. En förundersökning om försök till mord har inletts, och man knackar på hos boende i området för att om möjligt få mer information. ”Ingen är frihetsberövad”, säger polisens vakthavande befäl Sara Lundh till Göteborgs-Posten.

   

   

  Fler notiser